search

Friday, December 30, 2016

Random #3

PERINGATAN ! TIDAK BOLEH DI TIRU ! PLAGIAT TIDAK DIBENARKAN !

ATTENTION ! DO NOT COPY ! PLAGIARISM ARE NOT ALLOWED !


"Kenapa lia nangis ni, habib ada buat salah ke atau habib ada luka kan hati lia?". "Eh mana ada lia nangis...habuk masuk mata tu rasa pedih sikit sampai keluar air mata". "Habib dh lama kenal syg...cuba cerita kenapa ni". "Hmmm..lia cuma terbayang je..jika habib bukan jodoh lia dan yang duduk di sebelah habib sekarang ni adalah orang lain". "Tapi lia rasa bersyukur sangat sebab yg berada di sebelah lia sekarang ni ialah habib dan memang habib lah jodoh lia". "Hmm... hebatkan perancangan Allah...". "Dulu habib tak sedar pun siapa lia ni... habib sibuk kejar cinta....". "Sshhh...lia tak nak dengar nama dia". "Habib sibuk mengejar cinta dia sedangkan dia tak cinta pun kat habib". "Habib buta waktu tu...dia tak layak pun untuk habib sebab ada yang lagi layak untuk habib serahkan jiwa dan raga habib ni". "Semakin lama baru lah habib sedar...ada orang yang sanggup memberi cinta nya pada habib dan mulai dari saat itu.... habib percaya lia lah orang yg habib cintai". "Habib pun bersyukur Allah jodoh kan kita...sebab lia betul-betul ikhlas mencintai habib walau banyak kekurangan dalam diri habib ni". "Pekerjaan habib pun biasa je tapi lia terima habib seadanya". "Lia nampak tak hamparan lautan tu?". "Nampak...cantikkk...tenangg...". "Macam tu lah kasih habib pada lia sekarang ni...rindu habib pada lia bila kita berjauhan hanya Tuhan saja yang tahu". "Dah kesat air mata tu...nanti tak comel muka sayang habib ni". "Lia sayang habib tak?". "Of course lia sayang...puas tau lia kejar cinta habib dulu". "Hahahaha....nak ungkit lah tu..kan kisah lama...sekarang ni habib dh jadi milik sayang". "Ya lahhh....hmmm best kan saat indah yg kita lalui sekarang walau dulu indahnya pun tak nampak inikan pula kasih sayang". "Dah lah...dah nak manghrib ni kejap lagi kita solat sama-sama...habib nak mandi dulu...busuk dah bau ni". "Sayang habib ni pun sama busuk...dah pergi mandi....lia tu dah lah mandi lama". "Pandai dia sekarang comment pasal kita ya". "Hahahaha...comment pun sebab sayang...sapa tak sayang bini wooiiii dulu terkejar-kejar kan kita" (sambil jeling mata and senyum meleret). "Jom kita balik chalet kita....". "Jom...". (jalan sambil berpimpin tangan)


NI BUKAN NUKILAN SAYA. INI NUKILAN DAN HASIL IDEA SAHABAT SAYA, EMIRUL HAIKAL BIN ANUAR. 😊

**Maaf sebab dah lama tak update. Untuk mengisi masa lapang anda. Selamat tahun baru semuanya. 2k16 to 2k17 💞

Tuesday, May 24, 2016

lelaki atau perempuan takut dentist ?


HAH ! CHAK CHAK BAAA ~ 

Assalamualaikum, *tak jawab dosa, kalau jawab sayanggg* hehe , uh-huh ! dah lama saya tak buat entry kan? ada sesiapa rindu tak? ceh! *confirm tak ada* tak apa lah saya blog walking awak semua kemudian ye. lepas habis update entry ni, hehe. setelah bape bulan tak update sebab saya final exam. 

sebelum saya mulakan entry saya, saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua pembaca dan pengikut saya yang sentiasa datang singgah ke blog saya yang sunyi dan tak sempat balas komen. hehe terima kasih juga sebab doakan sepanjang saya exam. Alhamdulillah dengan berkat kalian punya doa, Allah beri saya peluang DEAN LIST. Alhamdulillah. terima kasih Allah terima kasih semua.

okay, sebelum tu ucap syukur sebab diberi peluang hidup dan dapat baca entry saya. dan mulakan pembacaan dengan AL-Fatihah untuk Rasulullah, ahli keluarga baginda dan sahabat andai serta sewaktu dengan nya dan diri kita zahir dan batin. Al-Fatihah.

uh-huh ! selamat malam semua, siapa yang tidur selamat tidur, jangan lupa baca doa basuh kaki sebelum tidur. hehe. okay, bersama saya Ikaaa/Fanrdh dalam segmen :


"SETUJU KE??"

LELAKI ATAU PEREMPUAN YANG TAKUT DENTIST?

JAWAPANNYA : LELAKI

SETUJU KE?

jadi, apa pendapat anda? setuju tak? ini berdasarkan pengalaman hidup saya lah ye, hidup yang bakal genap 20 tahun ni. selama saya jumpa doktor gigi, saya dapati 70% orang takut jumpa doktor gigi berbanding jumpa doktor lain. 

saya nak cerita pengalaman saya, saya ni suka sangat pergi jumpa doktor gigi, bukan sebab saya nak cek pun. kadang-kadang sebab saya suka bau klinik. hehe

lagi satu, saya suka jumpa doktor gigi sebab semua doktor handsome plus gigi cantik tersusun. haha dan ada lagi satu sebab saya suka tertanya-tanya muka di sebalik mask nya. hahah

jadinya, saya seorang yang tidak takut jumpa doktor gigi atau mana-mana doktor. chia chia chia *eh, sesuai ke guna chia..chia..ciaa.. ni? haha*

dan sekarang ni pengalaman keluarga saya sendiri, dalam keluarga saya. saya dapati ada seorang yang takut sangat nak jumpa doktor gigi, walaupun gigi nya tengah sakit. padahal sakit gigi ni merupakan penyakit yang kedua paling sakit selepas bersalin. tahu tak?

tapi dia masih degil. macam-macam alasan dia bagi. itu lah inilah. of course lah ahli keluarga saya yang takut tu lelaki. tapi yang peliknya bila suruh buat benda lain, bukan main kuat. jumpa doktor lain, bukan main berani, tapi sebut DENTIST je terus tukar topik lepastu cerita pasal kena injection je terus takut. haha

baiklah, segmen SETUJU KE? sudah pun diakhir titik nya, harap korang dapat bagi jawapan dan pendapat bersama. hehe.  Assalamualaikum saya fanrdh jumpa di blogwalking. byeeeee

xoxo,
fanrdh/ikaaa

Wednesday, March 30, 2016

Final Exam (Sem 4)

assalamualaikum, hai semua. maaf lah saya dah lama tak update dan saya dah lama tak blog walking. sebab saya sedang road to final. dan hari ni 30/3/2016 merupakan paper first saya. pukul (2.15-4.15) modern physic (phy 310) doakan kejayaan saya. saya nervous ni. ni je mampu saya tulis. ni pun update guna phone. kalau buka laptop memang tak kesudah saya tak akan stop. haha. nanti habis exam saya akan bermampos maposan blog walking semua orang. okay laaa. bye. salam, FanRdh/Ikaaa

Monday, February 29, 2016

kenali Youtubers UK (British)


Hi, lama tak update blog. okay entry kali ni, nak bercerita sikit pasal Youtubers.tapi youtubers kali ni bukan daripada malaysia okay? daripada UK ! so mereka menggunakan British Accent. hehe. 
British Accent tu kita lah, kita sekarang dekat malaysia memang menggunakan English British. sebab apa? cuba teka? sebab dulu, kita dijajah oleh orang British. bahasa perantaraan dengan mereka ialah English British. sampai sekarang lah melekat. 

okay, mesti orang tertanya-tanyakan kenapa mesti British? kenapa tak Malaysia? okay sebab aku nak kenalkan mereka ni dekat korang semua sebab :

  1. korang tak kenal mereka lagi.
  2. membantu korang improve english.
  3. aku tengah muet.
  4. aku dah jatuh cinta dengan mereka.
okay, itu sebab nya. Ala, tipu lah kalau korang tak kenal Youtubers Malaysia kan? 
yang paling korang kenal siapa? Maria Elena Zarul? lagi? 

  1. Maria Elena Zarul
  2. Mat Luthfi 90
  3. Anwar Hadi
  4. vikar world
  5. JinnyBoyTV
  6. shahrincool
  7. belacan dan paku
okay itu je shortlist paling popular dekat malaysia buat masa ni, ada lagi. hehe

okay berbalik pada Youtubers British tadi, ada ramai sebenarnya. tapi aku nk kenalkan yang paling hot dan hot sangat. haha. 

First,



Caspar Lee, 22 , London tapi dibesarkan di South Africa. 
*maaf ni aku punya*

second, 


Joe Sugg, 25, London

third, 


Zoe Sugg, 26, London
*kakak Joe Sugg*



forth, 

Alfie Deyes, 23, London
*BF Zoe Sugg*

fifth, 


Marcus Butler, 25, UK


okay, itu sahaja, aku kenalkan diorang sebab aku tahu tak ramai yang mabil tahu pasla ni, aku pun dulu macam tu juga, ni pun Nuha (my best friend)  yang syorkan. katanya kalau nak IMPROVE ENGLISH, tengok ah youtube pasal diorang. diorang ni buat video memang daily life diorang. tak ada porn pun okay. diorang buat semua dibayar oleh youtube. sangat kaya kot. huhu

aku tengok diorang ni, alhamdulillah aku dapat tangkap apa diorang cakap, walhal pada mula dengar memang serabut sangat-sangat. tapi, bila lama-lama jadi terbiasa. 

so, ap tunggu lagi, terjah youtube dengan perkara berfaedah. jangan tengok benda yang tidak sihat. 

Assalamualaikum.. 

xoxo,
fanrdh/Ika

Friday, February 19, 2016

senyum dalam tidur


okay, tajuk hari ni aku nak gelak sangat. sangat-sangat. tahu tak kenapa? *gelak* aku tadi *gelak lagi* aku tadi petang *gelak lagi* hahhaha kena penampar nanti dengan pembaca nanti. jangn kecam saya. hahah

okay, petang tadi. lepas zohor aku tidur. okay lah, tidur sebab aku terlampau kenyang sangat kut. 

tengok tajuk atas tu. pernah tak korang alami masalah ni? haha aku tidur tau petang tadi, lepastu aku tidur, aku mimpi lah *aku gelak sambil menaip ni* yang aku berada dalam situasi ada sepasang suami isteri ni dah tua tapi bukan dekat malaysia, 

mimpi tu pula dekat london, tapi kat taman dekat londion, pak cik tua ni dia takut sangat nak main gelongsor, lepastu bini dia yang tunggu bawah suruh dia turun. bini dia jerit. 

lepastu aku pula boleh ketawa, aku sedar-sedar, aku rupaya ketawa betul, tapi aku tengah tidur, bila aku bangun nasib roommates aku semua sedang tidur. tapi tak tahu lah yang hujung katil sana. dia nampak ke tak. haha 

okay, aku malu tahap gila. sampai sekarang kau gelak. haha. 

okay guys, jangan lupa dengar lagu zayn malik -pillow talk- lagu ni bermakna juga la. haha ;p 

xoxo,
fanrdh/ika