Saturday, January 30, 2016

Monday, January 25, 2016

#Random 2 : Part 2

SAMBUNGAN CERITA PENDEK DARIPADA      #Random 2 : Part 1

"alahai, dah nak sampai dah. tak boleh nak berbual lama. tak apalah. nanti Iqbal call Na k. jangan tak angkat" pesan Iqbal .

'gila lah tu kalau aku tak angkat' desis hati Husna. haha

"eh, kenapa sengih-segih? berangan? ke teringat boyfriend?" usik Iqbal. merah pipi Husna ni, dah lah putih nampak lah dia merah. haha kantoi lah.

"dah lah jom, bye Iqbal, kalau ada jodoh kita jumpa lagi" balas Syarifah Husna. 

"In Sha Allah, kalau Ada Jodoh kita kahwin" Iqbal usik sambil gelak. Syarifah Husna sudah bulat mata kearah iqbal Harith. 

"Aamiin" opss, melebih pula kau Syarifah Husna, nasib dalam hati je. haha. sudah lah kau ni, angan-angan mat jenin la. haha

masing-masing, ke haluan masing-masing, yang si dara ke kanan, yang si uda ke kiri. berpisah hanya seketika. andai benar jodoh itu milik mereka, pastu bersatu jua.

sampai sahaja di rumah, Syarifah menyalam ibu dan bapa nya. semua menyambut kepulangan Syarifah Husna. hari ni, ibu nya, puan Lily Tan masak, masakan cina yang menjadi kegemaran anaknya daripada kecil lagi,

dengan lahap tanpa pandang kiri kanan si Syarifah Husna ni makan. haih, kalau lah Iqbal nampak. mesti tergeleng-geleng kepala dia juga.

to be continued...

Sunday, January 24, 2016

RINDU FAMILY, NAK BALIK RUMAH !


*gambar tak diiktiraf daripada google*


okay, nak balik, dah tak tahan dah , rindu dengan ibu abah akak adik abang ! 

hari tu, abah call tetiba. emmm, tak tahu kenapa abah call. oh rupanya Abah kerja kat luar kawasan ! *ala, omputih cakap out station*

okay, lepas tu ibu bagi gambar, cakap toilet atas dah siap. wuuuuu
toilet dah macam kolam renang aku tengok. sebab warna biru. yelah, abah aku suka warna biru, 
bak kata ibu "WARNA FAVOURITE LAKI AKU TU"

haha, okay mummy !

lepastu, akak message :

"bila nak balik?"
"aku nak tengok HINDUSTAN tak ada kawan"
"nak cari pelamin, nak berangan sekejap bla,.. blaa,,,blaa.."


lepastu adik pula :

aku yang message dia, bukan dia message aku, kerjanyaaa main wechat jee.

bebudak betul lah dia ni. wechat jee. entah apa entah di wechat kan nya. haih

yang paling aku rindu abang lah, yelah orang kerja Askar. mana nak melekat. macam abah and ibu dulu juga. 


eish, tak tahu sebenarnyaaa nak tulis apa. eh korang-korang, tengok lagi tak DUNIA BARU?

ingat tak? haha. lol, aku pun ingat weh. kawan sekelas aku ada rambut macam Tajul. haha muka pun iras je kot. *adik beradik kot* haha

rasa macam nak pegang je rambut dia. nasib dia lelaki weh, sabar jelah. haihhh 


okay bye !

xoxo,
fanrdh/ika

Monday, January 18, 2016

Wajib Baca !!

maaf semuaa, kepada yang blogwalking atau followers baru, permintaan anda semua akan dilayan pada 23/1/2016 . sekarang saya sibuk dengan ujian 1 bagi semua subjek yang saya ambil. doakan saya, saya doaka  kalian berjaya dunia akhirat. Aamiin. and maaf kan saya atas semua ke tidak ada masa ian *entah tatabahasa rosak*. okay, bye. assalamualaikum dan selamat malam. 

Sunday, January 10, 2016

Segmen #3 ; Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman


*Assalamualaikum, tak jawab dosa, kalau jawab Sayang*







okay, tak nak taip banyak. kasi chance satu kali lah. 

okay bye =D
xoxo, 
Fanrdh/Ika

Saturday, January 9, 2016

Segmen #2 ; Teka Teki Benda Uk


http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/01/teka-teki-benda-uk.html
 Teka Apa Yang Ada Dalam Kotak Berwarna Merah Tersebut.?

"Nama Binatang Tapi Tidak Berkaki,
Berjalan Apabila Tunjuk Arahan,
Walau Badannya Bermacam Warna,
Disebaliknya Hanya Berwarna Putih.
Bila Diguna pasti Di Depan Mata"

1) Follow Blog Uk Atau Google +
2) Buat Tajuk Post Teka Teki Benda Uk
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Dan Jawapan Anda ke Ruangan Komen ini.

Blogger yang menjawab dengan betul akan di masukan ke dalam Bloglist Uk.Tarikh Tutup 13-1-2016.

Jawapan Saya :____________.

Segmen #1 ; Simple Segmen Bloglist Nur Najah

JOM JOIN SEGMEN DI HARI SABTU NI 

memandangkan, aku pun dah lama tak join segmen lah contest lah apa lah.
so, everyone? lets do it !


Join je, ada rezeki adalah. hehe kbyee 


xoxo,
fanrdh/ika

Friday, January 8, 2016

Test 1 Around the Corner !


Ya ALLAH, test 1 just around the corner. please pray for me. seems my university use carry mark, so, tak boleh lah nak main-main. sebab once kau gagal satu test, hancus lah carry mark, tu pun kalau kau full mark in your final. boleh lah dapat A or something like that, InshaaALLAH

okay guys, first of all, sorry for not following back or not blog walking for this week or for this month. but, for sure i will make a day for it. hehe

oh ya, next week i have 2 test, 1 quiz. so, pry for me. 

this sem gonna be the tough one, if ! if i do not studying NOW. 

xoxo,
fanrdh/ika

Wednesday, January 6, 2016

Surat Cinta Buat Bakal Suami


kehadapan bakal suami tercinta *bukan kebelakang*, harap awak sihat . mungkin sekarang awak tengah berbahagia dengan orang yang awak sayang sementara. atau mungkin, awak juga menunggu saya *awww* . of course saya sedang menunggu awak. saya akan tunggu sampai awak datang. saya memang tak cari orang lain pun. awak, saya tulis surat ni cuma nak pesan dekat awak je. siapa diri saya. dan harap awak dapat terima saya, macam mana akan saya terima awak seadanya *In Shaa Allah*. saya nak bagitahu, awak kena terima hakikat yang saya ni gedik tahap Giga *harap awak tahu giga tu kuasa berapa* haha. saya ni kalau bab ketawa, sampai terduduk terbaring pun pernah. tapi sebenarnya, saya nak awak terima saya dan bantu saya mcm mana nak ubah perangai. *sebab, saya juga sedang mencuba untk berubah*. saya seoarang yang ramai kawan lelaki. dari kecik saya lebih suka kawan dengan lelaki. tapi bila dah universiti, saya lebih banyak kawan dengan perempuan *Alhamdulillah*.  awak, kalau kita dah nikah nanti saya nak awak terima, yang saya tak berapa pandai masak *masak air goreng ikan telur boleh lah* jadinya, saya nak awak masak sama sama dengan saya. boleh lah kita merasa air tangan sama -sama. hehe. saya ni jenis pemalas lipat baju. yang saya pandai basuh dan sidai. kalau angkat baju pun saya malas. jadi saya nak awak yang buat tu. boleh lah sesama kita bekerja. hehe. tapi tapi, saya nak bagitahu satu benda. saya ni sangat sensitif dekat kotoran, jadinya, kalau awak buat sepah sikit, awk dengar lah saya berleter daripada awal saya kemas sampai lah habis kemas *semestinya yang saya leterkan tu benda yang ulang2* . saya harap awak terima saya seadanyam terima juga family saya. saya, bukan jenis cerewet bab makan. tapi bab pakaian dari kepala sampai bawah saya sangat cerewet. tapi awak, saya ada penakut kat satu haiwan. cuba teka? Katak? tak lah. katak tu saya suka pegang. saya takut kucing daripada saya 5tahun. sampai sekarang tak boleh hilang. saya takut je. tapi benci tak pernah langsung.saya suka tengok kucing tu, bila dekat saya takut. huhu. saya minta maaf kalau awak suka bela kucing. tapi jangan bawa dia masuk bilik atau mana tempat yang ada saya. saya boleh pengsan. okay lah awak, tu cerita pasal kekurangan dan kelebihan saya. in shaa Allah tu je. awak, nanti dah kahwin saya tak nak panggil awak Abang lah. saya dah ada panggilan nya. tapi saya bagitahu lepas nikah *maaf saya memang gedik*. oh ye, kalau satu hari kita ada salah faham. tapi saya harap sangat satu hari tu tak wujud. but kalau ada, saya harap awak jangan buat lagi bermasalah okay? saya nak awak dan saya selesaikan cepat cepat. dan harap awak tanyakan saya "apa punca dan bagaimana nak selesaikan" saya tak nak awak diam saya diam  dan akhirnya kita becerai. saya tak nak!!!! no !!!. dan saya nak bagitahu awak. sifat perempuan suka berkias. sifat perempuan suka pendam. sifat perempuan luar cool dalam hot. huhu harap awak dapat detect kalau satu hari saya tak se active sebelumnya. satu hari saya pendiam. harap awak tanya kenapa dan awak cari balik punca. tapi kalau awak tanya kenapa mesti saya jawab "tak ada pape". haha tapi percayalah, saya akan bagitahu kalau awak tanya "saya ada buat silap ke?" haha. okay lah awak, macam panjang snagat lah surat ni. haihh, saya pun boring menaip. haha. tak apa lah, nanti dah kahwin lah kita kenal lagi dekat. hehe. oh ye, btw nama bakal isteri awak ni FHR .AJ haha. panjang. tapi setakat tu lah . okay. bakal isterimu, FanRdh

Sunday, January 3, 2016

Prince Of Tennis Marathon ; Ryoma Echizen


what the !!!! i dont know why, but just because SYAMSID DHUHA review his Anime One Punch Man, i quickly follow up this Anime again.

when i was childhood, only NTV7 shows this Anime (every Sunday 12noon)
me and my brother, never miss this. 

omg, he really handsome boy and he's so good in Tennis. 


wait, he get crush from someone ! 



Sakuno Ryuzaki 


i cant stop smiling. haha

her hair too long, haha



so, im sorry im having my marathon ! bye 

p/s : i will follow back and bw back, just leave a notes at cbox =)

xoxo, 
fanrdh/ika

pulang dengan kesedihan, datang dengan harapan

assalamualaikum, hari ni hari terakhir di rumah. tak payah nak terakhir sangat dah naik bus pun. haha *update guna phone* hihi. aduhhhh, melleh lah air mata ku bila nak balik tempat belajar *UiTM Tapah Perak* dari johor ke Perak. k. rasa macam nak menangis sebab berjauhan. tapi rasa macam dah nangis. pagi tadi menangis sebab beg. lepastu dalam kereta menangis sebab tak dapat keluarkan isi perut. *paham jelah apa isi perut tu* nak jalan jauh tak kan tak beron kan? haha itu lah menangis. haihh. jangan lah gelak  k sambil tu korang dengar lagu justin bieber love yourself. haha aku tak tahu kenapa akhir akhir ni buat aku suka dengar lagu JB. oh ye, aku akan tengok satu . eh salah, dua cerita anime nanti bila lapang. (One Punch Man &Prince of Tennis) haha. OPM tak pernah tgk. so aku nak tengok. POT aku dah tengok. seoson two je belum lagi. haha emm, k pulang dengan kesedihan, datang dengan harapan. harap aku lebih kuat menempuh ujian ni. aku akan buat yang terbaik. 2sem akhir ni daripada sem lepas. yelah, sem ni aku ambil Fizik. haha . Fizik best k. lagi lagi elektronik, wave, modern Fizik. alahai dah macam semua je aku suka. okay lah guys, bye. DOA KAN AKY, MAAFKAN AKU, AKU AKAN DOAKAN KAU SEMUAAA. In Shaa Allah. 

Saturday, January 2, 2016

My Favourite Cartoon ; Supa Strikas


Guess, who's back? jyeahhh, Supa Strikas ! my favourite cartoon ever since i was form 4.


even, idk about soccer ball too much, but i love to watch this and yes, for your information i am in Chelsea Team. haha

I dont know about the soccer ball because i am a hockey player. hehe

so, now let's me introduce to you my fav player in Supa Strikas. i bet you, you really adore him. 

oppss, even though, i am 20 years young *not old* haha in 2k16 my hobby never change which is watching cartoon and my mom always nagging at me "awak tu dah besar pun, masih tengok krtun, adik awak yang lelaki pun tak tengok kartun, asyik dia jeee conquer tv. emmmm" haha, sorry mummy.

okay, first lets start with : 

  1. Shakes ;


shakes, striker, jersey 10, the youngest member in Supa Strikas.

  2.  Twisting Tiger 


twisting tiger, midfielder(right winger), jersey number 16

  3. Dancing Rasta


dancing rasta, midfielder (captain), jersey number 9

  4. Cool Joe


cool joe, midfielder(left winger), jersey number 7

  5. The Blok


The Blok, (he doesn’t speak much at all) , Defender, Jersey number 55.

  6. Big Bo


Big Bo, Goalkeeper, jersey number 1

  7. North Shaw


North Shaw, Defender, jersey number 8


  8. El Matador 


El Matador, Striker, jersey number 20

  9. The Coach




coach, In Charge... issuing orders through a megaphone !


uh huh ! which one is your favorite player? haha. what?? ! Big Bo? 

heyyy ! He is Mine !

haha, yes my fav player is big bo. till now, i loikeee men who is look alike Big Bo. and i will dub him as "Big Bo" haha

okayy, sys guys. thanks for reading ! leave a comment =)

don't forget to click here for more info about SUPA STRIKAS

xoxo,
fanrdh/ika


Friday, January 1, 2016

HAPPY NEW YEAR 2016




Alhamdulillah, kita di tahun baru. tak ada pun yang berubah sebenarnya. haha 

TAPIIIIII, saya berubah daripada alam remaja ke alam 20-AN, TAK NAK MENGAKU DAH TUA, TAPI NI LAH HAKIKAT. 

perempuan, takut dengan angka. percaya tak? cuba tanya berat dia berapa? confirm tak nak jawab, sebab TAKUT ANGKA.

cuba tanya UMUR ? confirm tak nak jawab sebab TAKUT ANGKA.

tapi, nak buat macam mana. hakikatnyaaaaa, aku sudah tua.

tak apa laaah, happy new year everyone. semoga tahun ni, AZAM TAHUN LEPAS DAN SEBELUM NYA TERCAPAI. 

sebab azam tahun lepas pun tak tercapai lagi. hahaha



byeeee, hehe

xoxo,
fanrdh/ika