search

Monday, February 29, 2016

kenali Youtubers UK (British)


Hi, lama tak update blog. okay entry kali ni, nak bercerita sikit pasal Youtubers.tapi youtubers kali ni bukan daripada malaysia okay? daripada UK ! so mereka menggunakan British Accent. hehe. 
British Accent tu kita lah, kita sekarang dekat malaysia memang menggunakan English British. sebab apa? cuba teka? sebab dulu, kita dijajah oleh orang British. bahasa perantaraan dengan mereka ialah English British. sampai sekarang lah melekat. 

okay, mesti orang tertanya-tanyakan kenapa mesti British? kenapa tak Malaysia? okay sebab aku nak kenalkan mereka ni dekat korang semua sebab :

  1. korang tak kenal mereka lagi.
  2. membantu korang improve english.
  3. aku tengah muet.
  4. aku dah jatuh cinta dengan mereka.
okay, itu sebab nya. Ala, tipu lah kalau korang tak kenal Youtubers Malaysia kan? 
yang paling korang kenal siapa? Maria Elena Zarul? lagi? 

  1. Maria Elena Zarul
  2. Mat Luthfi 90
  3. Anwar Hadi
  4. vikar world
  5. JinnyBoyTV
  6. shahrincool
  7. belacan dan paku
okay itu je shortlist paling popular dekat malaysia buat masa ni, ada lagi. hehe

okay berbalik pada Youtubers British tadi, ada ramai sebenarnya. tapi aku nk kenalkan yang paling hot dan hot sangat. haha. 

First,



Caspar Lee, 22 , London tapi dibesarkan di South Africa. 
*maaf ni aku punya*

second, 


Joe Sugg, 25, London

third, 


Zoe Sugg, 26, London
*kakak Joe Sugg*



forth, 

Alfie Deyes, 23, London
*BF Zoe Sugg*

fifth, 


Marcus Butler, 25, UK


okay, itu sahaja, aku kenalkan diorang sebab aku tahu tak ramai yang mabil tahu pasla ni, aku pun dulu macam tu juga, ni pun Nuha (my best friend)  yang syorkan. katanya kalau nak IMPROVE ENGLISH, tengok ah youtube pasal diorang. diorang ni buat video memang daily life diorang. tak ada porn pun okay. diorang buat semua dibayar oleh youtube. sangat kaya kot. huhu

aku tengok diorang ni, alhamdulillah aku dapat tangkap apa diorang cakap, walhal pada mula dengar memang serabut sangat-sangat. tapi, bila lama-lama jadi terbiasa. 

so, ap tunggu lagi, terjah youtube dengan perkara berfaedah. jangan tengok benda yang tidak sihat. 

Assalamualaikum.. 

xoxo,
fanrdh/Ika

10 comments:

  1. alaa you forgot harries twins (JacksGap) TT___TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry, sebab diorang dah macam tk active sangat kan. tapi diorang sangat handsomeeeee

      Delete
  2. sy kenal dgn zoe,joe&alfie je. haha yang lain tu tak kenal sgt. but caspar tu handsome lah >.< hahaha gonna watch his channel soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha, omg no. caspar is mine. ceh. yes he is. handsome sangat, yes u have to watch his channel really recommended to you ><

      Delete
  3. Haha But I used a lot of American accents than british accents . I don't know any youtubers up there , I'm only knew youtubers from American , canada and japanese . The malaysian I'm only know Matluthfi and JinnyboyTV . If you recomended me this , I should tried to watch then . Nice one :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, i really recommended this for you Syamsid ! i just knew CornorFanta from America, haha idk if i correctly spelling his name. haha. may be i should watch other youtubers like canada and japanese haha

      Delete
  4. Haish bila la nak boleh cakap British Accent.. English pon tunggang langgah.. Jeles pulak tengok video youtube adik neelofa baru form 2 accent sedap gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi encik doktor. Dah berjalan jauh pun tak kan lah tunggang langgang. Hihihi. Neelofa n family dia mmg speaking. Tu yang accent bagus

      Delete
  5. sebenarnya kemudahan it n internet ni banyak manfaat jika diguna dgn baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Cuma jangan salah guna sudahlah. Hehe

      Delete